Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

SOMMERPIBER

JUN
22

SOMMERPIBER


Dato Torsdag d. 22. juni 2023, kl. 19:30
Sted Sankt Johannes Kirke, Blegdamsvej 1, 2200 København N
SOMMERPIBER

Organist Morten Bech fra Sankt Johannes Kirke afslutter den lille orgelfestival i et strålende og iørefaldende program med musik af blandt andre Johann Sebastian Bach, Jehan Alain, Christian Præstholm og Hugh Blair.

Mange klassiske radiolyttere vil kende Morten Bech fra Morgenandagten, som hver morgen transmitteres i P2 fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke. Fra 2012-2018 spillede Morten Bech morgenandagt flere gange om ugen i kraft af sit hverv som 2. organist ved Københavns Domkirke, hvor han også var chef for domkirkens professionelle kor, Vor Frue Kantori. 8-900 morgenandagter senere fandt Morten Bech i 2018 nye udfordringer som 2. organist i Holmens Kirke, hvor en hovedambition ikke alene var at kunne sove lidt længere om morgenen, men også at være en del af landets indtil nu måske mest aktive musikkirke, samt at arbejde med Holmens Kantori, som i flere år har været kendt som landets dygtigste kirkekor. Med udnævnelsen som organist til Sankt Johannes Kirke i 2021 kunne Morten Bech sætte sig til rette ved et af byens største og lækreste orgler, der med sine mange stemmer er en sand buffet af lyd og lyde, der klangligt matcher orgelrepertoire fra alle tidsepoker. Det er der et stort ønske om at sætte meget mere i spil og i det hele taget bringe meget mere musik til Nørrebro. 

Morten Bech har tidligere med succes ”bygget” store og levedygtige korskoler i Nørrevangskirken i Slagelse og i Islev Kirke, Rødovre. Gennem dette arbejde har i hundredevis af børn og familier fået et indblik i sangens, musikkens og kirkens verden. Med Nørrevangskirkens Pigekor høstede han i 2006 frugten af otte års målbevidst børne- og ungdomskorarbejde ved at vinde den landsdækkende korkonkurrence Sangerdyst fra Kyst til Kyst i Tivolis koncertsal. Morten Bech er født i 1971 i Herning og modtog sin første musikalske skoling i Fredens Kirkes Kor fra han var otte år gammel. Han er uddannet organist og kantor fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, i 1997, hvor han havde Bent Frederiksen, John Frandsen og Frode Stengaard som lærere. 

I 1999 debuterede han fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København, som elev af professor Hans Fagius. I et år boede han i London, hvor han studerede repertoirespil hos professor David Sanger og liturgisk spil hos Nigel Allcoat. Han har haft et udstrakt virke som kordirigent og instruktør over hele landet på korstævner og på kurser for korledere og korsangere, som orgelsolist og akkompagnatør samt beskikket af Kulturministeriet som censor ved de danske musikkonservatorier. Fra 2000-2005 var Morten formand for Folkekirkens Ungdomskors Roskilde/Lolland Falster stiftskreds og hovedbestyrelsesmedlem samme sted 2002-2008. Som formand for FUKs formidlingsudvalg stod han i spidsen for genrejsningen af den navnkundige række af nodeudgivelser, ”FUK-serien”, med et stort antal nye nodeudgivelser med nye komponister og nye koncepter.

 Fri entré!